Insektmel - højt proteinindhold og bæredygtig produktion

Insektmel

Fordele ved Heimdal mel
Heimdal mel er fremstillet af hele tørrede melorme, som er malet til et mel. Melet indeholder 50% protein, og er egentlig et protein pulver med gode fedtsyrer og fibre.
Der findes utallige anvendelser for Heimdal mel, fordi du ved brugen af det, kan opnå en betydelig proteinberigelse i almindelige produkter som brød, pasta, marinader, pestoer, grønsagsretter, supper osv.

Tilføjelse af insektmel i retter
Det er særdeles nemt at anvende, idet du blot tilfører 10 – 20% til den opskrift du har i forvejen. Du behøver ikke fjerne noget eller tilføre mere af noget. Det tilfører UMAMI smagen, som er rund, fyldig og behagelig, og egentlig blot forstærker den smag, brødet eller kagen har i forvejen.

Lasagneplader med Heimdal mel

Vigtig viden om insektmel

Blandingsforhold
Med Heimdal mel behøver du ikke afvige fra opskriften, når proteinindholdet skal hæves. Blot tilfør Heimdal mel i den mængde der svarer til  10-20% af de tørre ingredienser i den opskrift du benytter. Heimdal mel suger ikke ekstra væske, eller laver andre forandringer i dejen.

Hæver proteinindholdet
Insektmel hæver proteinandelen og andelen af de gode fedtsyrer i forhold til mængden af kulhydrat, og denne fordeling er vi i dag bevidste om, er en forbedring for at bibeholde en sund og stærk krop.

Effekt ved tilføjelse af insektmel
Proteinet, fedtsyrerne fibrene giver en behagelig mæthedsfornemmelse uden oppustethed. Fordøjelsen føles rarere og det støtter personer, som har brug for at regulere deres vægt.

Det støtter  ældre og svage, som har behov for ekstra proteiner til vedligehold. Det at fordøjelsen bedres, hjælper  systemet til at optage de næringsstoffer der tilføres via kosten.

Højt kitin indhold
I de fibre der findes i Heimdal melet, er der et højt indhold af kitin. Kitin er interessant og der forskes en del i dets evne til at styrke immunforsvaret.
Man udvinder Glucosamin fra Kitin, og det har en positiv effekt på led, sener, hår, hud og negle. Der er forskning, der dokumenterer at Glucosamin bidrager til at slidgigt ikke bliver forværret og mange oplever en bedring af deres bevægelighed.

Få eksklusive tilbud og opskrifter på Heimdals nyhedsbrev

Hvilke passer på dig?

Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere omkring vores betingelser.