Spiselige insekter

Mad nok til alle
Med en stadig øget befolkning såvel i Danmark som i resten af verden stiger behovet for at producere føde. Her kan produktion af spiselige insekter til fødevarer være en effektiv kilde til mad. Eksempelvis kan man ud fra 10 kilo foder producere 4,5 kilo melorme, men blot 2,5 kilo gris og så lidt som 1,1 kilo kvæg.

Sund spise
Samtidig indeholder insekter mange omega fedtsyrer, ligesom deres proteiner kan blive en vigtig del af kosten, især for unge mennesker i voksealderen, for ældre mennesker og for svækkede med særligt behov for ekstra protein. Uden tvivl vil insekter i kosten og som snacks også være en god måde for sportfolk, at tilføre ekstra proteiner af god oprindelse. 

Fødevare sikkerhed
Det er sikkert at spise insekter i den forstand, at insekter ikke  overfører sygdomme til mennesker, som det er tilfældet med eksempelvis fugle- eller svineinfluenza.
Melorme er godkendt i EU og registreret på Novel Food listen, som en sikker fødevare.

Mennesker, som er allergiske overfor skalddyr, skal være opmærksomme på, om de kan have en krydsallergi overfor  insekter.

Bæredygtighed

Protein fra insekter kan produceres meget ressource-effektivt og bæredygtigt. Insekterne omdanner effektivt organiske restprodukter til spiselige proteiner af høj kvalitet, samtidig med at de udleder væsentligt mindre CO2 end for eksempel svin og 100 gange mindre CO2 end kvæg.
Citat: Lars-Henrik Lau Heckmann Teknologisk Institut

Spiselige insekter, trend og vane
Før i tiden var det hvidløg, snegle eller sushi, der blev opfattet som fremmed eller nyt. Det tog en tid før befolkningen vænnede sig til det ny og tog det ind som spændende, delikatesse og med tiden en almindelig daglig fødevare. Det går uden tvivl på samme måde med de spiselige insekter.

Godt for dig og miljøet
Kan bruges bredt i madlavningen. Kun fantasien sætter grænser. Fx: Alle bagværk, boller, brød, knækbrød, kage, pizza, kødretter, supper, grønsagsretter, smooties, pestores, salater osv.

Få eksklusive tilbud og opskrifter på Heimdals nyhedsbrev

Hvilke passer på dig?

Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere omkring vores betingelser.