Spiselige insekter

Melorme fra Heimdal Entofarm


Mad nok til alle.

Med en stadig øget befolkning såvel i Danmark som i resten af verden stiger behovet for at producere føde. Her kan produktion af spiselige insekter til fødevarer være en effektiv kilde til mad. Eksempelvis kan man ud fra 10 kilo foder producere 4,5 kilo melorme, men blot 2,5 kilo gris og så lidt som 1,1 kilo kvæg.


Sund spise.

Samtidig indeholder insekter mange sunde fedtsyrer, ligesom deres proteiner kan blive en vigtig del af kosten, især for unge mennesker i voksealderen, for ældre mennesker og for svækkede med særligt behov for ekstra protein. Uden tvivl vil insekter i kosten og som snacks også være en god måde for sportfolk, at tilføre ekstra proteiner af god oprindelse. Spiselige insekter indeholder mange gode fibre, som er særdeles positive for fordøjelse og optagelse.


Fødevare sikkerhed.

Det er også mere sikkert at spise insekter i den forstand, at insekter ikke kan overføre sygdomme til mennesker, som det er tilfældet med eksempelvis fugle- eller svineinfluenza. Dog kan mennesker, som i forvejen er allergiske over for husstøvmider og krebsdyr, vise sig også at være allergiske over for insekter.


Bæredygtighed.

– Protein fra insekter kan produceres meget ressource-effektivt og bæredygtigt. Insekterne omdanner effektivt organiske restprodukter til spiselige proteiner af høj kvalitet, samtidig med at de udleder væsentligt mindre CO2end for eksempel svin og 100 gange mindre CO2end kvæg,

siger Lars-Henrik Lau Heckmann Teknologisk Institut.


Spiselige insekter, trend og vane.

Før i tiden var det hvidløg, snegle eller sushi, der blev opfattet som fremmed eller nyt. Det tog en tid før befolkningen vænnede sig til det ny og tog det ind som spændende, delikatesse og med tiden en almindelig daglig fødevare. Det går uden tvivl på samme måde med de spiselige insekter.

Fødevare værdier:

GODT FOR DIG OG GODT FOR MILJØET

Kan bruges bredt i madlavningen. Kun fantasien sætter grænser. Fx: Alle bagværk, boller, brød, knækbrød, kage, pizza

Tilfører:

Umami smag
Protein
Gode fedtsyrer
Sunde fibre
Glucosamin
Crunch
Fylde

close


Sådan tilbereder du lækre retter med spiselige insekter

Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere omkring vores betingelser.