Klima nødder

småkager med insektmel

Når vi nærmer os juletiden, så skal det bare dufte af pebernødder. Prøv at bage Klima nødder fra Heimdal, som er en pebernød blot tilsat Heimdal mel, så du kan nyde det ekstra smags boost det giver og den lækre fornemmelse hvor peber nødden aldrig bliver så hård at man knækker en tand. I den søde juletid skal vi gøre gode ting for hinanden, du kan glæde dig over din klima nød er klima venlig.

Ingredienser

  • 200g sukker
  • 200g smør (blødt)
  • 3/4dl piskefløde
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sort peber(finkværnet)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 øko appelsin, skallen revet deraf
  • 2 tsk bagpulver
  • 375g hvedemel
  • 75g Heimdal mel
  • 1½ tsk salt

Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes godt sammen. Fløden piskes i ved lav hastighed.

Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål for sig og røres derefter i skålen med de våde ingredienser.

Ælt dejen kort, bare indtil den er fast og nem at forme og ælte sammen.
Tril dejen ud i lange pølser og skær nødderne ud i passende størrelse på ca. 1x1cm

Nødderne trilles runde, eller klemmes let fra kanterne så rund i omkreds men flad på toppen. Så sættes de tæt på en bageplade med bagepapir – de hæver en smule ved bagning.

Bages ved 200 grader i 8 – 10 min.