Ingefær småkager beriget med protein

Ingefær småkager bagt med Heimdal mel er et hit. Umami smagen “swinger” perfekt med den stærke ingefær. Det optimerer oplevelsen af ingefæren.

Ud over den skønne smag kan du glæde dig over at Heimdal mel er bæredygtigt og indeholder sunde proteiner, fedtsyrer og fibre.

Ingredienser

  • 100g smør
  • 75g brun farin
  • 1 ts frisk revet ingefær
  • 100g lys sirup
  • 250g hvedemel
  • 1 ts bagepulver
  • 1½ spsk. stødt ingefær
  • 1 ts natron
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Varm oven op til 190C/170C varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Put smør, sukker, frisk revet ingefær og lys sirup i en gryde og smelt det over lav varme, lad det derefter køle af.

Bland mel, stødt ingefær og natron i en skål. Rør skiftevis den afkølede sukker blanding og æggeblommen i, og ælt kortvarigt til en dej.

Rul dejen til en pølse og skær små stykker af i den størrelse du synes om. De kan rulles til kugler, eller bare sættes på pladen som de er, evt tryk dem let med en gaffel så får de fine striber. Pladser med 3 cms mellemrum og bag i 7-10 min til de er gyldne. Flyt bagepapiret over på en afkølings rist.