Heimdal valnøddebrød
- Tid i alt: 140 min.
- Forberedelse: 30 min.
- Antal: 1 brød
Helt friskbagt valnøddebrød blot med smør, det lige smelter let ned i skiven, så bliver det ikke ret meget bedre. Smagen er rund og fyldig forstærket af umami smagen fra Heimdal-melet.
Brødet er mættende og ligger godt i maven. Den forøgede proteinandel og de ekstra gode fibre gør gode ting for fordøjelsen og mavefornemmelsen.
Ingredienser
- 2½ dl lunken sødmælk
- ½ pk. gær
- 1 spsk. sirup
- 3 tsk. groft salt
- 75g Heimdal mel
- 50g fuldkornshvedemel
- 300g hvedemel
- 2 spsk. olie
- 100g valnødder, grofthakkede
Fremgangsmåde
Opløs gæren i den lunkne mælk. Vend fuldkornshvedemel og Heimdal-mel godt sammen.
Tilsæt sirup, salt, valnødder og melblandingen til mælken. Rør godt rundt, tilsæt olie og hvedemel i blandingen lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er blank og smidig, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Form dejen til aflangbrød på meldrysset bord. Læg på bageplade med bagepapir. Skær sidser på langs af brødet med en skarp kniv. Lad stå tildækket i ca. 30 min. Pensel med vand.
Bag brødet ved 200Co alm. ovn i 30-40 min indtil gennembagt og lyder hult. Afkøl på bagerist.