Heimdal valnøddebrød

Valnøddebrød med insektmel

Helt friskbagt valnøddebrød blot med smør, det lige smelter let ned i skiven, så bliver det ikke ret meget bedre. Smagen er rund og fyldig forstærket af umami smagen fra Heimdal-melet.

Brødet er mættende og ligger godt i maven. Den forøgede proteinandel og de ekstra gode fibre gør gode ting for fordøjelsen og mavefornemmelsen.

Ingredienser

  • 2½ dl lunken sødmælk
  • ½ pk. gær
  • 1 spsk. sirup
  • 3 tsk. groft salt
  • 75g Heimdal mel
  • 50g fuldkornshvedemel
  • 300g hvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 100g valnødder, grofthakkede

Fremgangsmåde

Opløs gæren i den lunkne mælk. Vend fuldkornshvedemel og Heimdal-mel godt sammen.

Tilsæt sirup, salt, valnødder og melblandingen til mælken. Rør godt rundt, tilsæt olie og hvedemel i blandingen lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er blank og smidig, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Form dejen til aflangbrød på meldrysset bord. Læg på bageplade med bagepapir. Skær sidser på langs af brødet med en skarp kniv. Lad stå tildækket i ca. 30 min. Pensel med vand.

Bag brødet ved 200Co alm. ovn i 30-40 min indtil gennembagt og lyder hult. Afkøl på bagerist.