OPSKRIFTER

Bæredygtigt bagværk

OPSKRIFTER

Melorme som en del af vores daglige kost:

  • Støtter bremsning af global opvarmning
  • Udleder færre drivhusgasser end kvæg og svin
  • Forbruger ingen vand
  • Reducerer spild, de spiser skallen fra kornkernen og kasserede grøntsager

 

Tørrede Melormes næringsindhold passer godt til den moderne anbefaling for sund kost sammensætning:

  • Højt indhold af protein 50%
  • Mange gode fedtsyrer overvejende umættede 30%
  • Lavt indhold af kulhydrater 10%

I exoskelletet findes store mængder kitin, som er et langkædet polysakkarid, der støtter sener, led og cellereperation. Forskning undersøger dets immun stimulerende effekt.

Alle ingredienser kan købes i et almindeligt supermarked, så det er bare lige til at gå i gang. Desuden kan majsmel, rismel og havremel erstattes af glutenholdigmel, hvis det er at foretrække.

Pandekager – 5 stk.

FREMGANGSMÅDE

Bland kokosmælk, olie, æg, citronsaft, sødemiddel og hytteost sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt.

Steg i kokosolie på en pande ved middel varme.

Pynt med friske bær og nutella.

Boller – 9 stk.

FREMGANGSMÅDE

Bland husk i vand og lad det stå i 10 min. Det samme gøres med chiafrø. Bland gær og lunkent vand. Tilsæt salt, olie, æg, gurkemeje og den opløste husk og chiafrø. Bland nu de fire forskellige mel i (dejen skal være klistret). Sættes på en bradepande med skeer. Lad hæve i 60 min. Bages ved 225˚ varmluft i 12-15 min.

Kan nydes med al slags topping.

Mini pizzaer – 12 stk.

FREMGANGSMÅDE

Lav bolledejen som på s. 4 og lad dejen hæve 45 min i skålen. Tænd ovnen på 200˚ varmluft.Sæt derefter klatter ud på en bradepande og tryk dem flade. Bag dem nu i 10 min.

Imens blandes tomatpure med olie, groft salt og knust chili. Smør det på den forbagte dej og put kød og ost på. Bages i yderligere 10 min. Pynt med cherrytomater og frisk oregano.

Knækbrød – 2 bradepander

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt så olie og vand. Konsistensen skal være lind. Smøres på to bradepander med bagepapir (ikke helt ud til kanterne) og skær dem i den størrelse du ønsker.

Bages ved 170˚ varmluft ovn i 35 min (eller indtil de er sprøde)

Kan nydes med al slags topping.

OPSKRIFTER

Med melormemel

FRASS GØDNING

FRASS er gødningen fra melorme.  100% Organisk

KONTAKT OS

I er meget velkommen til at kontakte os her 

Fødevare værdier:

GODT FOR DIG OG GODT FOR MILJØET

Kan bruges bredt i madlavningen. Kun fantasien sætter grænser. Fx: Alle bagværk, boller, brød, knækbrød, kage, pizza

Tilfører:

Umami smag
Protein
Gode fedtsyrer
Sunde fibre
Glucosamin
Crunch
Fylde